Mlada Hercegovka Katarina Bašić, magistra ekonomije koja se već godinama bavi računovodstvom, a nakon studentskih dana ostala je živjeti i raditi u Zagrebu, oduševila nas je receptom za pesto od raštike! O nutritivnim svojstvima ove kupusnjače suvišno je i govoriti, ali Katarina koju na TikToku mnogi ljubitelji dobre kuhinje prate pod njezinim profilom @nina_cooklover otišla je korak dalje.
Unijela je dašak modernoga u namirnicu koja je othranila generacije, a rezultat je za prste polizat! Katarina je inače, kako nam kaže, mama dvoje mališana, a upravo je dolazak drugog djeteta potaknuo njezin kreativni put.
- Tada smo doma počeli pripremati baby finger food i iz te faze rodila se ideja da počnem dijeliti recepte. Većina inspiracije tada je dolazila sa stranih blogova, pa sam poželjela stvoriti nešto naše, domaće. S vremenom sam počela snimati i druge recepte, a TikTok je to prepoznao i priča je samo nastavila rasti. Ljubav prema kuhanju pratim odmalena. Kuhinja mi nikad nije bila obveza nego mjesto gdje se opuštam, stvaram i iskreno uživam - kazala nam je.
A evo i recepta za ovo izuzetno zdravo jelo puno vitamina, minerala i vlakana, koje jača imunitet, štiti stanice od upala i povoljno djeluje na probavu i zdravlje kostiju.
Pesto od raštike
Sastojci
200 g sjeckanih pistacija
100 g parmezana
200 ml maslinova ulja
10 listova raštike
1 češanj češnjaka
sol
Priprema
Operite listove raštike i odstranite peteljke. Zakuhajte vodu i kratko blanširajte raštiku, zatim je ocijedite i prebacite u blender. Dodajte maslinovo ulje i češnjak pa pomiješajte. Dodajte parmezan i sjeckane pistacije te ponovno kratko izmiješajte. Poslužite uz tjesteninu i dodajte još sjeckanih pistacija i grana padano. Ostatak spremite u staklenke i držite u hladnjaku do 2 tjedna, a ako ga ne iskoristite, prebacite u vrećice i zamrznite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....