StoryEditorOCM
Slanobrzi zalogaji

Idealna pratnja pivu i vinu: crostini će vas spasiti kad vam banu gosti, pripremit ćete ih u čas posla po ovom receptu

Piše SD SPIZA
16. siječnja 2024. - 19:45

Tko bi odolio ovim zlatnim, hrskavim i ukusnim zalogajčićima? Slični su bruschettima, te, iako postoji značajna razlika, jedno je sigurno - jednako su slasni i fini!

Crostini su popularno talijansko predjelo koje kombinira male hrskave zalogaje kruha, premazane maslinovim uljem i prepečene u pećnici do savršenstva nudeći savršen kontrast kremastim namazima ili umacima te različitim dodacima.

Za razliku od bruchetta, crostini se poslužuju s većim izborom dodataka, obično su manji i premazani uljem prije pečenja te se rade od baquetta.

Svoje korijene vuku još iz srednjeg vijeka kada su talijanski težaci obroke konzumirali na kriškama kruha zbog praktičnosti u polju, gdje keramički tanjuri nisu bili uvijek dostupni. Iako je početak ovog jela skroman, danas je poznato ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. listopad 2025 00:20