Dok Dalmacija i Zagora uživaju u kiselom kupusu i vjeruju da zimi nema zdravije namirnice, na sjeveru zemlje "kunu se" u jedan drugi fermentirani povrtni proizvod i s njim kuhaju vrlo fina i ukusna jela. Sjevernjaci tvrde kako je njihov kiseliš kao stvoren za siječanj jer čisti organizam poput metle od svega što mu smeta da bi optimalno funkcionirao, a sve i da pretjeruju, u jednoj stvari imaju pravo - konzumiranje njima tako drage namirnice zaista povoljno djeluje na probavni sustav, a posredno i na cjelokupno zdravlje, jer je pun probiotika i prebiotika pa je blagotvoran za crijevnu floru.
Nadalje, pun je antioksidansa koji pomažu tijelu da se nosi sa stresom te vitamina C koji pomaže u sprječavanju i suzbijanju infekcija.Inače, repa, čak i kad nije ukiseljena, predstavlja fantast...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....