Možda nije lijepo poput rajčice ili paprike ni raskošno poput zelene salate ili bundeve, no korjenasto povrće važan je dio zdrave i pametno osmišljene prehrane. Smatra se da bi u dobro uravnoteženoj prehrani povrće trebalo činiti oko 50 posto u svakom obroku, pa bi dio te količine svakako trebao pripasti korjenastom povrću koje obiluje nutrijentima, a i dostupno nam je tijekom zime, pa tako i repa, piše Živim.
Bogata vlaknima
Repu tradicionalno jedemo ukiseljenu i pripremamo kao što bismo pripremili kiseli kupus, a ona i jest pripadnica porodice kupusnjača i rođakinja kupusa, kelja, brokule... No, bjelkasti korijen repe može se jesti i kuhan ili svjež - svjež na salatu, a kuhan kao varivo, prilog ili salata - a može se i peći ili pirjati. Ako vam ne odgovara njen gorkasto-lju...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....