Srdela je kraljica, ali ni inćun nije za bacit! Ako vas posluži sreća pa naiđete na friške inćune, neka vam se pri ruci nađe i ovaj jednoistavan recept. Riječ je o inćunima na bijelo, starom jelu s otoka Visa.
Vrlo je jednostavno za pripermu i pored inćuna zahtijeva još samo par sastojaka koje ima manje-više svaka kuća. Drago nam je zbog svoje jednostavnosti i brze pripreme, kao i zbog toga što se dobro drži u hladnjaku.
Preporuka je potrošiti ga kroz tri dana, no ako preostale inćune prebacite u manje posude te ih potpuno prekrijete maslinovim uljem (lupnite ih par puta o podlogu da izađu svi mjehurići zraka) potrajat će dulje.
Kako je riječ o minimalno termički obrađenoj ribi, preporučljivo je također zamrznuti ih na 48 do 72 sata kako bi se otklonila opasnost od za...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....