Tko još pamti jelo koje je nekoć bilo na jelovnicima gotovo svih restorana, a nosilo je naziv "naravni odrezak"? Naravno, mnogi ga se sjećaju, no nije nam baš jasno gdje je nestalo. Možda više nije osobito moderno, ali još uvijek je jako dobro...
Po tom su receptu nekoć svi pripremali teleće šnicele, a jasno je i zašto: kad se ovako sprave, šniceli su jako sočni i ukusni, a uz mali trik s vodom dobije se i ukusan umak kojim se odresci zaliju prije posluživanja.
Ovako pripremljena teletina obično se posluživala uz kuhani ili pire krumpir i zelenu ili miješanu salatu.
Podsjećamo vas kako se radi jelo koje smo sasvim neopravdano bacili u drugi plan.
Naravni odresci
Sastojci:
5-6 lijepih telećih odrezaka
1 limun
1 žlica brašna
1 žlica masti
voda
sol
Priprema:
Teleće odreske od neke...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....