Još malo pa počinje doba koje je užitak za nepce, a muka za probavu - sve one suhomesnate delicije, pečenja i kolači mogu biti popriličan izazov za probavu, osobito ako je već malo "načeta". Srećom, postoje jela koja su pravi melem za probavni sustav, a neka su od njih toliko ukusna da su postala omiljeni dio blagdanske trpeze. Jelo o kojem je riječ nije dio naše gastronomske tradicije, ali joj je ipak blisko - glavni je sastojak namirnica koju jako volimo i često koristimo. A u vrijeme blagdana trebali bismo je koristiti i češće.
Riječ je o kiselom kupusu, a jelo koje ćemo vam predstaviti je božićna juha od kiselog kupusa. Priprema se u Slovačkoj i njoj susjednim zemljama, a pored kiselog kupusa u nju idu suho meso, gljive i začini koji pogoduju probavi.
Recept je, z...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....