Svi smo čuli za parmigianu, slasno jelo od patlidžana, rajčica i sira, no manje je poznata njena bijela varijanta, koja se radi od tikvica. Premda balancane jelu daju više okusa i daju mu pikantnost, tikvice također imaju određene prednosti, pa tako i bijela parmigiana ima svoje obožavatelje.
Umjestzo klasičnih sastojaka kao kod one poznatije vrste parmigiane (rajčice, sir i patlidžani), u ovom se slučaju koriste tikvice, sir i šunka (izvorno takozvani prosciutto cotto, što bi odgovaralo našoj kuhanoj ili pečenoj šunki). Pored toga, za razliku od klasične parmigiane, u kojoj je potrebno balancane pohati, pržiti ili peći na grillu prije nego se iskombiniraju s ostalim sastojcima i zapeku, kod bijele parmigiane stvari stoje drugačije...
S obzirom na to da se patlidžani n...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....