Jučer nas je razveselila vijest da je TasteAtlas proglasio brujet najboljim hrvatskim jelom pa nam se brujet sve nešto mota po glavi... Brujet, odnosno brudet ili brodet (a sve to od brodetto, od brodo, to jest juha) jušno je jelo s komadima ribe, najčešće i krumpira, a umjesto ribe, ili pak uz nju, u teći se mogu naći škampi ili koja druga vrsta raka, školjke, lignje, hobotnica pa čak i žabe. Rado bismo ga pripremili, dobro će nam sjesti nakon teške blagdanske spize, samo za koji se odlučiti?
Što biste vi na našem mjestu? Slobodno nam javite, priložite i recept, adresa je [email protected].
Mi smo se na kraju uspjeli odlučiti, ali nije riječ ni o jednom od gore spomenutih sastojaka. U pitanju nisu ni jegulje, njih smo, naravno, računali pod ribe. Odgovor ćet...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....