StoryEditorOCM
Slanobiser mora

Kad se spoje omiljeni bosanski desert s popularnom francuskom slasticom, nastaje prava fešta od okusa. Imamo recept!

Piše Spiza SD
22. ožujka 2024. - 08:10

Jedna od atrakcija drugog dana kulinarskog natjecanja Biser mora, koja je u tijeku u Supetru u organizacija udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija bio je kuharski dvoboj između slastičarke koja je godinama vodila slastičarke odjele poznatih splitskih restorana, Ivane Bradarić i sarajevske legenda slastičarstva, Nijaza Hadžiabdića.

U sklopu dvoboja održanog pod nazivom Tufahija vs. pate a choux, Hadžiabdić je pokazao pripremu klasične verzije tufahija, poznatog bosanskog deserta od jabuka punjenih smjesom od oraha, šećera i cimeta zapečenih u pećnici, dok je Bradarić  pokazala moderniju verziju u kojoj je omiljeno francusko prhko tijesto punjeno kompotom od jabuke, hrskavim insertom od čokolade i oraha te je dekorirano slatkim vrhnjem....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 20:21