Jede vam se neko fino, toplo i slano pecivo? A ne da vam se paliti pećnicu i puno čekati? Nema problema, znamo što vam treba. Naš recept i malo brašna i maslaca. Može i mast, poslužit će i ulje, samo smanjite količinu za nekih 10 posto. Trebat će vam i krumpir. Da, krumpir i to ne za punjenje nego za tijesto. Zahvaljujući tom sastojku tijesto će biti osobito mekano i podatno.
Dobit ćete ukusne kifliće od mekanog, pomalo lisnatog tijesta. Možete ih puniti čime god hoćete, a nama su najdraži sa pancetom ili s malo dobre šunke i pikantnog sira poput cheddara, no dobro će se uklopiti manje-više bilo koja vrsta. Neki ih vole puniti čak i ajvarom.
Mekani kiflići
Sastojci:
350 g krumpira
250 g brašna
250 g maslaca
150 g dimljene šunke
150 g ribanog sira
2 jaja
sol
Priprema:
Očist...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....