Obožavate kiseli kupus, ali ne znate što biste više mogli s njim? Imamo ideju koja na prvu zvuči neobično, ali je odlična. Iskoristite omiljenu namirnicu za pripremu popečaka, nalik na one koje ljeti radimo od tikvica i drugog povrća.
Međutim, zbog specifičnih svojstava kiselog kupusa, recept ćete trebati poprilično promijeniti te ih umjesto na brašnu bazirati na krumpiru. Brašno će vam ipak trebati, ali u znatno manjoj količini, tek toliko da bi uspješno povezalo smjesu.
Nakon što smjesu oblikujete u popečke, možete ih pržiti na malo ulja, u dubokom ulju (za veću hrskavost) ili ih pak ispeći u pećnici. Za koju god se metodu odlučili, dobit ćete odlične polpetice jer ovom jelu kiseli kupus daje blagu kiselkastu notu, a u kombinaciji s krumpirom i začinima rezultira iznenađujuće ukusnim i hranjivim popečcima.
Popečci od kiselog kupusa
Sastojci
200 g kiselog kupusa
100 g krumpira
40 g brašna
3 žlice ulja
1 žličica mljevene crvene paprike
1 jaje
1/2 luka
sol, papar
Priprema
Kupus ocijedite i sitno nasjeckajte. Krumpir ogulite, naribajte i lagano ocijedite od viška tekućine. Na malo ulja propirjajte sitno nasjeckani luk dok ne omekša, zatim dodajte kupus i kratko pirjajte da ispari višak tekućine.
U većoj zdjeli pomiješajte pirjani kupus, naribani krumpir, jaje, brašno, papriku, sol i papar. Smjesu ostavite desetak minuta da odstoji, a zatim oblikujte popečke.
U tavi zagrijte preostalo ulje i pržite popečke sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju. Po želji ih možete peći i u pećnici, na papiru za pečenje, oko 25 minuta na 200 °C, uz jedno okretanje na pola pečenja.
Poslužite ih tople uz kiselo vrhnje, jogurt ili laganu salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....