Primiče nam se vrijeme poklada - po nekima je već i počelo - pa se zgodno prisjetiti dobrih recepata za kroštule, jer ta se starinska slatkarija, z fritule i krafne, smatra pokladnim slasticama.
Recepata za kroštule zaista ne nedostaje, mogu se napraviti na jednostavne načine, a može se i komplicirati s preklapanjem tijesta kako bi nakon što se ispeku bile lijepo razlistale. Mi vam nudimo jednostavan recept s kojim nema kompliciranja, a ako ćete vi tijekom pripreme tijesto koji put preklopiti, trud će vam se isplatiti. No čak i bez toga bit će vrlo hrskave i ukusne, a zahvaljujući dodatku kvasine i dobre stare lozovače neće vam biti previše masne.
Kroštule
Sastojci:
500 g brašna
3 jaja
3 žlice ulja
3 žlice octa
3 žlice lozovače
1 vanilin šećer
1 naranča ili limun
malo sol...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....