Listajući arhivu slobodna Dalmacije naišli smo na jedno neobično jelo baš prikladno za stađun od paprika, poma i drugog ljetnog povrća. Đuveđ. Ali ne onaj obični, kontinentalni. Ovo je, mogli bismo tako reći, morska verzija.
Obkjavio ju je legendarni zaljubljenik u dalmatinsku i mediteransku spizu, Veljko Barbieri, i to pod nazivom osmanski đuveđ.
U njegovom receptu, koji je zapravo verzija turskog jela Karides guvec, jedan od sastojaka, kao i u originalu, su šampinjoni, a mi smo si uzeli za pravo zamijeniti ih tikvicama. Također smo mrvicu smanjili količinu maslinovog ulja, sa 100 ml spustili smo je na 50.
Vi radite kako vam je draže, mi ćemo ovako. Ostatak recepta nam je potpuno po guštu i jedva ga čekamo isprobati.
Osmanski đuveđ
Sastojci:
750 g većih kozica
30 g ti...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....