Kiseli kupus uvijek je dobra ideja u zimsko doba, no ponekad nam ponestane ideja za njegovu pripremu. U doba interneta i društvenih mreža to se lako da riješiti, a mi smo vam uvijek tu kad se nađete u takvoj situaciji. Naš današnji prijedlog je kod nas malo poznato jelo iz mađarske kuhinje.
Rakott káposzta svojevrsni je složenac od kiselog kupusa, mljevenog mesa, kobasica i riže, k tome fino zapečen i dobro začinjen. Riječ je o vrlo starom jelu za koje je prvi pisani recept objavljen je u zbirci tiskanoj davne 1695. Postoji određeni spor oko mjesta nastanka pa ga neki nazivaju Kolozsvari Kaposzta, odnosno kupusom iz Kolozsvára, dok drugi tvrde da je iz nekadašnje Transilvanije.
To vam je, zapravo, potpuno nebitno, idemo radije vidjeti kako se priprema...
Rakott káposz...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....