StoryEditorOCM
Slanonovi način

Manistra na pome, ali i paprike: savršeno je kremasta i ukusna, a Katarina je radi bez miješanja i gnjavaže, pogledajte!

Piše T. S. M.
10. rujna 2025. - 08:10

Nemate pojma što biste mogli skuhati za ručak? Naš prijedlog je manistra na pome. Ali i na paprike. Recept je provjeren i odličan, a poprilično se razlikuje od obične manistre na pome, i to ne samo po tome što uključuje i paprike.

Otkrila nam ga je Katarina koju pratimo na Instagramu Nina Cooklover. Kao što ćete imati priliku vidjeti u videu koji je podijelila na svom profilu, Katarina ovo jelo priprema u pećnici. Pečenjem povrća u pećnici postiže se koncentriraniji i slađi okus, a dodatni bonus je što nema miješanja, podlijevanja i ostalih detalja koji vesele samo najveće zaljubjenike u kuhanje.

image
Privatni album

Slijedi recept, a zatim i video.

Tjestenina s rajčicama i paprikom

Sastojci:

2 velike crvene paprike
10-ak cherry rajčica
1 češanj češnjaka
1 glavica luka
0,5 l jušnog temeljca
1 žlica kiselog vrhnja
svježi bosiljak
špageti
malo parmezana
suhi peršin
maslinovo ulje
sol

Priprema:

Na pleh obložen papirom za pečenje stavite paprike, rajčice, češnjak i luk. Malo posolite i pokapajte maslinovim uljem. Pecite u pećnici na 200 °C oko 45–60 minuta.

Pečeno povrće prebacite u blender, dodajte jušni temeljac, kiselo vrhnje i svježi bosiljak, pa sve izradite u kremasti umak.

U posudi pomiješajte umak sa skuhanim špagetima. Dodajte ribani parmezan i pospite suhim peršinom. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 22:00