 
Nemate pojma što biste mogli skuhati za ručak? Naš prijedlog je manistra na pome. Ali i na paprike. Recept je provjeren i odličan, a poprilično se razlikuje od obične manistre na pome, i to ne samo po tome što uključuje i paprike.
Otkrila nam ga je Katarina koju pratimo na Instagramu Nina Cooklover. Kao što ćete imati priliku vidjeti u videu koji je podijelila na svom profilu, Katarina ovo jelo priprema u pećnici. Pečenjem povrća u pećnici postiže se koncentriraniji i slađi okus, a dodatni bonus je što nema miješanja, podlijevanja i ostalih detalja koji vesele samo najveće zaljubjenike u kuhanje.
Slijedi recept, a zatim i video.
Tjestenina s rajčicama i paprikom
Sastojci:
2 velike crvene paprike
10-ak cherry rajčica
1 češanj češnjaka
1 glavica luka
0,5 l jušnog temeljca
1 žlica kiselog vrhnja
svježi bosiljak
špageti
malo parmezana
suhi peršin
maslinovo ulje
sol
Priprema:
Na pleh obložen papirom za pečenje stavite paprike, rajčice, češnjak i luk. Malo posolite i pokapajte maslinovim uljem. Pecite u pećnici na 200 °C oko 45–60 minuta.
Pečeno povrće prebacite u blender, dodajte jušni temeljac, kiselo vrhnje i svježi bosiljak, pa sve izradite u kremasti umak.
U posudi pomiješajte umak sa skuhanim špagetima. Dodajte ribani parmezan i pospite suhim peršinom. Poslužite toplo.
 
 
     
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....