StoryEditorOCM
Slanooduševit će gurmane

Mesne okruglice na lovački način: sočne polpetice u finom umaku od rajčice i vina po ovom su receptu mekane poput pamuka

Piše T. S. M.
29. listopada 2024. - 12:59

Skoknite po mljeveno meso, danas radimo polpete! I to kakve... Recept koji vam donosimo odnosi se na talijensko jelo Polpette alla cacciatora, odnosno, u slobodnom prijevodu, mesne okruglice na lovački. Polpete o kojima je riječ jako su omiljene jer se poslužuju u ukusnom umaku od rajčica i vrlo su mekane. Pitate li se po čemu se to ove polpetice razlikuju od onih koje volimo u Dalmaciji, evo vam odgovor.

Razlika je u sastavu.

Naše se polpete rade uz dodatak kruha, a ove se prave uz dodatak krušnih mrvica. Razlika je naoko mala, ali je vrlo bitna u što ćete se uvjeriti kad isprobate recept - iznenadit ćete se kako su mekane i nimalo gumaste, kakve naše znaju biti.

Druga je razlika vezana uz umak, koji se, baš kao i naš, priprema s rajčicama, ali mu ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 02:46