Na spomen kuhane spize jedno od prvih jela koje nam padnu na pamet su šnicle u umaku poslužene s rižom ili pire krumpirom. Mekano meso u gustom umaku pounom okusa jelo je koji doslovno uvijek dobro prolazi jer je jednako dobra radnička marenda, studentski ručak ili dio svečanog jelovnika. Postoje razni recepti i umaci, mnogi su odlični, ali ako je jedna skupina majstorska u pripremi mesa u toću onda su to bez sumnje lovci. Recepti koji nose naziv "lovački" obično sadrže neke namirnice (recimo gljive), rustikalni su, nisu komplicirani i nadasve su ukusni, što je najvažnije.
Zato vam donosimo recept za lovačke šnicle, domaće jelo bez puno muke koje će svi voljeti. Odlično će prijati uz pire krumpir ili rižu. Naš izbor mesa je junetina, no možete je zamijeniti i svinjetinom.
Lovačke šnicle
Sastojci
500 - 600 g junećih šnicli
350 g šampinjona
100 g dimljene slanine
4 češnja češnjaka
1 luk
1 veća mrkva
1 paprika
nekoliko žlica brašna
malo vode ili temeljca po potrebi
svježi peršin
ulje
sol, papar
Priprema
Šnicle dobro izlupati batom za meso i uvaljati u brašno s obje strane. Prepržiti ih sa svake strane na ugrijanom ulju da uhvate boju.
Slaninu, mrkvu, papriku i luk narežite na kockice. Na ulje prvo stavite slaninu, kad se kratko ispekla dodajte luk, mrkvu i papriku. Dinstajte dok ne omekša, zatim dodajte gljive narezane na listiće. Kad gljive puste tekućinu dodajte i meso, posolite i popaprite. Po potrebi podlijte vodom ili temeljcem, toliko da pokrije sadržaj u loncu.
Nakon otprilike sat vremena provjerite meso, ako je pri kraju odnosno mekano, dodajte usitnjen češnjak. Provjerite okus i po potrebi dodajte još soli i papra. Kuhane šnicle pospite sjeckanim svježim peršinom i poslužite uz pire krumpir ili rižu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....