Jedu vam se odresci, ali bojite se da će biti suhi i tvrdi? S ovim receptom za to nema šanse! Otkrit ćemo vam kako napraviti brzo gotovo i jako ukusno jelo u kojem će meso biti jako mekano, a umak vrlo fin i bogat, takav da ćete ga s guštom pomazati s pjata.
Kako bi vam to pošlo za rukom, odaberite svinjsku vratinu jer nema šanse da će vam ispasti tvrda i žilava, osobito nakon tretmana u ovom umaku. Kako bi umak bio što ukusniji, meso ćete najprije malo zapeći, a zatim u istoj tavi karamelizirati luk.
Trebat će vam još jedan dodatak za koji se kladimo da će vam se svidjeti, a to je pivo. Što se tiče vrste, izbor prepuštamo vama i vašem ukusu.
Svinjetina u pivskom umaku
Sastojci:
250 ml piva
1 žlica škrobnog brašna
1 žličica ulja
1 žličica senfa
4 svinjska odreska
1 luk
prstohvat šećera
sol, papar
Priprema
Meso lagano istucite i začinite solju i paprom pa ga bacite na zagrijano ulje i kratko ga ispržite s obje strane, samo da uhvati boju. Izvadite meso iz tave, a na istu masnoću dodajte lisnato narezan luk pa ga pirjajte dok ne omekša, zatim dodajte malo soli i prstohvat šećera pa pirjajte još malo dok ne uhvati boju. Dodajte pivo i vratite meso u tavu pa poklopite i pirjajte dok meso ne omekša.
Meso izvadite na tanjur, a umak procijedite ili usitnite štapnim mikserom. Vratite ga u tavu, dodajte mu senf i škrobno brašno, dobro izmiješajte, pustite da prokuha i maknite s vatre. Provjerite treba li u uak dodati još soli i papra, prelijte meso i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....