Volite li polpete, ćufte i mesne okruglice općenito, svidjet će vam se recepta za talijanski specijalitet koji nosi naziv mondeghili, a poznate su i kao milanske mesne okruglice. Kao i u slučaju mnogih drugih starinskih jela, ne postoji točan recept za ove mekane i sočne okruglice, ali izvorno su se radile od ostataka kuhanog mesa ili pečenja.
U milanskom rječniku iz 1839. opisane su kao vrsta mesnih okruglica napravljenih od mesa, kruha, jaja i sličnih sastojaka, od 2008. godine su službeno priznate kao milansko jelo, ali originalno uopće nisu iz Milana, nego iz Španjolske.
Tijekom 160 godina španjolske dominacije (od polovice 16. pa do početka 18. stoljeća), stanovnici Milana su zavoljeli španjolske mesne okruglice i naučili ih raditi, a svoj pečat jelu dali su kroz slas...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....