Jedete li često mrkvu? Ako je odgovor ne, ispravite to jer je puna vitamina, minerala i vlakana. Ako je odgovor da, kladimo se da na prste jedne ruke možemo nabrojiti na koje je načine pripremate. I još bi nam ostalo prstiju.
Mrkvu nas, ne računajući jela u kojima je sirova, poput salate i smoothieja, većina jede na dva načina: kuhanu - u juhama, varivima i točevima - odnosno pečenu, bilo u slatkim ili slanim jelima. A jeste li znali da mrkvu možete šufigati baš kao i kupus ili tikvice?
Postoji jedno staro, manje-više zaboravljeno jelo koje se zove mrkva na kiselo, a vrlo je zgodan prilog lešo mesu i pečenjima, priprema se poprilično jednostavno i vrlo je ukusno jer zgodno balansira slatkoću mrkve s kiselim sastojcima. Otkrit ćemo vam kako se priprema jer zaista je šteta mrk...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....