StoryEditorOCM
Slanone trebate ih pržiti

Najhrskavije pohane tikvice: trik je u sastojku koji zvuči čudno, ali jamči izrazitu hrskavost. Grickajte ih s guštom

Piše T. S. M.
21. lipnja 2024. - 15:41

Volite li jako hrskave ppohane tikvice, vrijeme vam je za isprobati jedan novi način njihove pripreme. Bit će hrskave kao niti jedne koje ste dosad probali.

Stvar je zapravo vrlo jednostavna i možda ste je već vidjeli: krušne mrvice zamijenit ćete kukuruznim pahuljicama. Dakako, nezaslađenima.

Sve ostalo ostaje isto kao kod klasičnog pohanja: najprije ćete ih narezati, pa uvaljati u brašno i jaja. Na kraju ih možete pržiti u ulju, a možete ih i poredati na lim za pečenje obložen papirom za pečenje pa ih ispeći u pećnici.

Hrskave pohane tikvice

Sastojci

2 tikvice
2 jaja
brašno 
kukuruzne pahuljice 
maslinovo ulje
sol

Priprema:

Tikvice narežite na ploške debele oko 1 centimetar. Stavite ih u zdjelu, posolite i ostavite nekoliko minuta da odstoje.

Jaja razmutite u zdjelici, kukur...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 04:44