Danas mnogi peku kruh, sigurni smo i da je puno onih koji upravo mijese krafne, no vama se ništa od toga ne da... ali ipak biste se rado "mašili" za nešto ukusno i tek pečeno? Pa zašto onda ne biste napravili uštipke? Nudimo vam odličan recept, malo drugačiji od klasičnog, a toliko jednostavan da nema šanse da ćete promisliti "Uh, ipak mi se ne da".
Recept smo dobili od Aleksandre Botić čija je Mala brza kuhinjica odličan izvor sličnih zgodnih ideja i recepata. Posebnost ovih uštipaka je u tome što se rade od kukuruznog brašna, a recept je tako dobro skrojen da možete biti sigurni da će vam dobro uspjeti i biti mekani te da neće biti masni.
Tajna je u tome što u tijesto, pored kukuruznog brašna, idu jogurt, prašak za pecivo i bijeli ocat. Ova kombinacija djeluje združenim snagama i daje mjehurićasto, prozračno tijesto koje neće popiti puno ulja za vrijeme prženja. U priloženom videu možete se uvjeriti koliko je postupak jednostavan, samo trebate pomiješati sve sastojke.
Uštipci od kukuruznog brašna
Sastojci:
150 g kukuruznog brašna
100 ml jogurta
1 žličica bijelog octa
1 jaje
1 prašak za pecivo
malo šećera
malo soli
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u glatko, tekuće tijesto Uz pomoć žlice vadite ga i spuštajte u zagrijano ulje. Oblikujte hrpice i pustite ih da se ispeku s jedne strane pa ih preokrenite. Vadite ih na kuhinjski papir i poslužite tople.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....