Polpete su mnogima najomiljenije jelo iz djetinjstva čak i nakon što su debelo zagazili u najbolje godine. Za sve koji se prepoznaju u ovom opisu nudimo jedan jako dobar, a jednostavan recept za omiljene mesne okruglice.
Posebnost im je u tome što se poslužuju u finom umaku od bijelog vina i što su jako ukusne i tako mekane da se tope u ustima.
Tajna je u tome što se u smjesu dodaju krušne mrvice i mlijeko - kad se pomiješaju, jamče sočnost i mekoću okruglica. Nadalje, treba pripaziti da se ne prepeku i postanu žilave, a to olakšava priprema u umaku.
Umak je sam po sebi prava delikatesa jer je protkan aromama bijelog vina i limuna te, naravno, mesnih okruglica koje su se u jnemu kuhale.
Mesne okruglice u umaku od bijelog vina
Sastojci:
Okruglice:
500 g miješnog mljevenog mesa...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....