Volite li jako mekane kifliće, a mrsko vam je u vrijeme potrebno za pripremu uračunati i barem sat i pol do dva za dizanje tijesta, nudimo vam recept za mekane kifliće od dizanog tijesta koji će riješiti sve vaše muke.
Priprema je jednostavna, a rezultat vrhunski i to bez čekanja i gnjavaže. Tajna je u sastojku koji već vjerojatno imate pri ruci, jer riječ je o omiljenom namazu koji se u kuhinji može iskoristiti na raznorazne načine, od obogaćivanja umaka i krem juha pa do mazanja na kruh i krekere.
Mislimo na krem sir i to po mogućnosti na one masnije varijante jer su ukusnije i u ovoj se ulozi bolje snalaze. Light varijantu ostavite za napadaje grižne savijesti.
Evo vam obećani recept za kifliće od dizanog tijesta, a vama prepuštamo odluku hoćete li ih puniti slatkim ili slanim nadjevom. Ovo tijesto podnosi sve vrste punjenja, a s obzirom na to da je ukusno već samo po sebi, nadjev možete i izostaviti.
Što se tiče posipanja, ako ćete koristiti slane nadjeve poput šunke, sira, ajvara ili tome sličnog, najbolje ih je posuti sezamom ili makom, a ako ćete koristiti slatke nadjeve poput džema i slatkih namaza, posegnite za sjeckanim lješnjacima i orasima ili za kokosom.
Kiflice s krem sirom
Sastojci:
750 g glatkog pšeničnog brašna
150 g krem sira
30 g svježeg kvasca
75 ml mlijeka
75 ml suncokretova ulja
1 žlica soli
1 žličica šećera
1 jaje
sezam, orasi, mak...
Priprema:
U zdjelicu stavite usitnjeni svježi kvasac, šećer, toplo mlijeko i malo brašna. Ostavite desetak minuta da se zapjeni.
U veću posudu stavite brašno, dodajte sol, ulje i pripremljeni kvasac. Kuhačom sve lagano promiješajte, pa po potrebi dodajte malo mlake vode. Tijesto premijesite na pobrašnjenoj podlozi i zamijesite mekano, elastično tijesto koje se više ne lijepi.
Tijesto ne trebate dizati. Podijelite ga na četiri dijela, pa svaki razvaljajte u krug i izrežite na šest trokuta. Na širi kraj svakog trokuta stavite malo krem sira i zarolajte u kiflicu.
Kiflice posložite u lim obložen papirom za pečenje, premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom. Ostavite razmak između njih jer će narasti tijekom pečenja. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta, dok lijepo ne porumene.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....