Kad bi barem postojao neki čidesni sastojak koji jelima može dati dodatnu dozu vrijednih sastojaka, učiniti ih zasitnijima pa čak i ukusnijima... Samo malo, pa postoji! I svima je dostupan jer je još uvijek poprilično ekonomičan. Nije riječ o egzotičnom sastojku s padina Himalaje niti s obala nekog peruanskog jezera - riječ je o sasvim običnom, od davnina poznatom, nekima pomalo dosadnom ječmu.
Ječam je prava mala bombica korisnih tvari, no nekako ga se rijetko sjetimo. Šteta, jer prema medicinskim istraživanjima pomaže nam sniziti tlak, kolesterol i šećer, a neki čak idu toliko daleko da tvrde kako može pomoći u prevenciji raka debelog crijeva.
Možda već imate svoj omiljeni recept za pripremu ječma, a za slučaj da nemate, nudimo vam par ideja. Koristite ga umjest...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....