StoryEditorOCM
Slanolako je, pogledajte!

Napravite ghee bez puno truda i kompliciranja: zdraviji je od maslaca, a mogu ga jesti i oni kojima je mlijeko zabranjeno

Piše T.S.M.
17. siječnja 2024. - 08:10

Volite li maslac, ali imate problema s probavljanjem mliječnih proteina i laktoze, to ne znači da se morate odreći omiljenog namaza i dodatka jelima - samo ga trebate pretvoriti u drugi oblik. U ghee.

Ova vrsta maslaca se tradicionalno koristi u azijskoj kuhinji, bilo za pirjanje i prženje, bilo kao kao namaz ili dodatak za bolji okus i teksturu jela, a izrađuje se jednostavno, zagrijavanjem običnog maslaca. Uslijed dugotrajnog zagrijavanja dolazi do sagorijevanja proteina i laktoze pri čemu se razvija ugodan orašast okus. Zahvaljujući ovom postupku povećava se točka gorenja gotovog proizvoda, što ga čini prikladnijm za prženje od maslaca.

Gheeju treba dati prednost i zbog obilja vitamina A, D, E i K te zbog toga što sadrži maslačnu kiselinu, ko...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2025 01:19