StoryEditorOCM
Slanodelicija iz legende

Nekoć siromaška spiza, danas specijalitet iz finih restorana: ovo je riblje jelo zasitno, gusto i dobro za prste polizat

Piše T. S. M.
6. rujna 2024. - 11:39

Razmišljate li koje biste dobro riblje jelo danas mogli pripremiti za ručak (jer riba i plodovi mora su, osim što su ukusni, itekako zdravi - ovdje smo vam otkrili koji su najzdraviji), a muči vas manjak ideja, bez brige, tu mi uskačemo. Vi se samo pobrinite za ribu, a ni koja školjka i mekušac neće biti na odmet.

Zapravo, trebat će vam ih poprilično i što je izbor raznolikiji, to bolje. Nemojte se prestrašiti popisa sastojaka za jelo čiji ćemo vam recept za čas otkriti, neka vam posluži kao nit vodilja jer sve je vrlo prilagodljivo. Kao i inače kad je riječ o starinskim jelima, nastalima u doba neimaštine, kad su se ljudi snalazili s onim što im je bilo pri ruci.

Riječ je o jelu iz danas jako cijenjene talijanske cuccine povere, odnosno "s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 20:03