StoryEditorOCM
Slanospecijalitet

Nema do dobrog brujeta! Po ovom je receptu još bolji, a jedan ga dodatak čini pravim praznikom za nepce i oči

Piše T. S. M.
14. veljače 2024. - 13:34
Traditional Brazilian fish stew moqueca baiana with fish filet in tomato sauce as top view in a modern design cast-iron roasting dish/Shutterstock

Kako pomiriti želju za uživanjem u hrani s nastojanjem da se klonite mesa? Prebacite se na ribu. I pritom se odlučite za neko moćno, zasitno jelo poput brujeta. Nećete ni primijetiti da ste se ičega odrekli. Nadamo se da ste stigli skoknuti na peškariju ili da vam je zgodno zaletjeti se negdje gdje se nudi dobra friška riba, jer imamo odličan recept.

Da bi vam brujet ispao što bolje, pobrinite se nabaviti i kojeg škampa, baš će lijepo obogatiti jelo, a bit će ga lijepo i vidjeti. I eto vam rješenja za ručak na samom početku korizme koji se ove godine poklopio s Valentinovim.

Brujet 

Sastojci:

5-6 većih škampi
1 veća škarpina
1 komad ugora
150 ml maslinovog ulja
50 ml vinskog octa
30 ml prošeka
3 luka
1/2 vezice peršina
3 režnja češnjaka
3 žlice koncentrata od rajčice
1 ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 10:36