Gladni ste i ne možete čekati da se ručak skuha? Prije nego naručite nešto iz dostave, bacite oko na ovaj recept i neće vam biti žao. Uz sasvim malo uloženog truda i vremena, a i novca, dobit ćete jelo u kojem ćete uživati.
Naš prijedlog su njoki s rajčicama i mozzarellom, pravo ljetno jelo, kojem okus dodatno postiže jedan mali dodatak. Panceta.
Dodatni bonus ovog jela je što se priprema u pećnici i za njega vam je dovoljna samo jedna posuda za pečenje, što znači da se nakon ručka nećete puno gnjaviti s kuhinjom i suđem. Pa hajde recite, može li bolje?
Zapečeni njoki s rajčicama
Sastojci:
500 g njoka
400 g rajčica
100 g mozzarelle
50 g pancete
1 žlica maslinova ulja
1 luk
1 češanj češnjaka
1 šaka listova bosiljka
sol, papar
Priprema:
Na maslinovom ulju prepržite sitno nasjeckani luk, kad postane staklast dodajte mu usitnjeni češnjak, pržite 1 minutu, dodajte 400 g nasjeckane rajčice i 500 g njoka, pa pustite da sve skupa lagano kuha 10-15 minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Kad njoki omekšaju, a umak se zgusne, ubacite pancetu narezanu na kockice i usitnjeni bosiljak. Sve prebacite u vatrostalnu posudu, prekrijte narezanom mozzarellom pa zapecite 5-6 minuta dok se sir ne rastopi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....