StoryEditorOCM
SlanoKobaja u sengvi

Ova je kobasica hit splitskog Adventa, a priprema se po jednostavnom receptu. Evo i kako ćete napraviti relish od kupusa

Piše Mia Uzinić
9. prosinca 2024. - 19:16

Adventske kućice su nezamislive bez kobasica i kuhanog vina koje Splićani svakog prosinca rado kupuju. Ovo jednostavno jelo prvi je odabir i onih s najiskusnijim nepcima. Običnu kobaju su na kućici "Gatuzo", koja se nalazi na Zvončacu, odlučili malo obogatiti, a nama su otkrili kako je oni pripremaju i kako biste vi mogli napraviti svoju kućnu varijantu. 

- Prije svega moram napomenuti da kućica nije dobila ime po Hajdukovom treneru, mi smo se ovako zvali i prije, imamo internu anegdotu. Ovo je jedan obiteljsko-prijateljski posao, želimo raditi dobru spizu i zabavljati se pa smo tako i jednu običnu kobasicu odlučili učiniti zanimljivijom. Kobasice radimo po domaćoj recepturi u Runovićima u našem OPG-u. 

U našu "kobaju u sengvi" ide senf, karamelizirana kapula, relish ilit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 23:17