Ovaj recept koji spaja finu kremu od tikvica, aromatične tostirane orahe, sočne breskve i kremastu burratu taman je za vas koji ste željni malo promjene, drugačijih kombinacija poznatih namirnica i malo restoranskog feelinga u vlastitom domu. Da stvar ostane gotovo svakodnevna i jednostavna, sve se to nalazi kao umak na tjestenini.
Breskve i orasi nisu samo za kolače. Tostirani orasi su divan začin i dodatak hladnim slanim jelima, a savršeno će se uklopiti u dobro isprobanu i odličnu kombinaciju breskvi i burrate. Krema od tikvica priprema se jako jednostavno, ali osvaja živom zelenom bojom i osvježava već na pogled.
Ovaj recept će vam savršeno poslužiti tražite li maštovito hladno predjelo, ali jednako tako kao ideja za malo drugačiju marendu, pogotovo jer se servira hladno i možete je pripremiti unaprijed.
Hladna manistra s kremom od tikvica
Sastojci
500 - 600 g tikvica
300 g kratke tjestenine po izboru
100 g burrate
2 breskve
2 šake oraha
maslinovo ulje
sol, papar
svježa menta po želji
Priprema
Tikvice nasjeckajte i kuhajte u kipućoj vodi 5 min. Ocijedite i izblendajte s maslinovim uljem i soli do glatke kreme, a ako želite možete dodati nekoliko listića svježe mente.
Tjesteninu skuhajte al dente u vodi u kojoj su se kuhale tikvice, umiješajte u kremu i ohladite.
Orahe tostirajte i nasjeckajte, a breskve narežite na male kockice. Rasporedite tjesteninu u tanjure i u svaki tanjur dodajte po vrhu oraha, breskvi i nekoliko žlica burrate.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....