Pronašli smo genijalan recept za nevjerojatno hrskav i sočan pečeni krumpir. Njegova autorica je Poppy O’Toole, britanska kuharica i autorica koja je radila u restoranu s Michelinovom zvjezdicom. Nakon što je tijekom pandemije, kao i mnogi, ostala bez posla, počela je objavljivati recepte na društvenim mrežama, gdje je brzo stekla velik broj pratitelja, osobito na Instagram profilu @poppy_cooks na kojemu ima milijunske brojke. U svojim se receptima najčešće bavi jednostavnim namirnicama, a krumpir često stavlja u prvi plan, naglašavajući da može biti više od uobičajenog priloga. A pazite sad ovo, ona ima cijelu kuharicu posvećenu upravo krumpiru. U nastavku donosimo recept.
Pečeni krumpir
Sastojci
100 g goveđe masti
2 žlice rižina brašna
1 žličica granuliranog češnjaka
1 žličica granuliranog luka
4-6 velikih krumpira, oguljenih i narezanih na jednake komade
1 kocka pilećeg ili povrtnog temeljca
1/2 smeđeg luka
1/2 glavice češnjaka
nekoliko grančica timijana i ružmarina
sol
Priprema
Stavite krumpir u veliki lonac s hladnom vodom. Obilno posolite i dodajte kocku temeljca, svježi češnjak i luk te timijan i ružmarin. Stavite lonac na jaku vatru, zakuhajte i kuhajte 10-15 minuta, dok krumpir ne omekša. Zagrijte pećnicu na 220 °C. Kada je krumpir mekan, izvadite češnjak, luk i začinsko bilje. Procijedite krumpir u cjedilu, zatim ga vratite iznad toplog lonca u kojem se kuhao. Pokrijte ga čistom kuhinjskom krpom i ostavite 10-15 minuta da se osuši na pari.
Stavite goveđu mast na lim za pečenje i ubacite u pećnicu 10-15 minuta dok se krumpir pari. Pripremite rešetku i pažljivo posložite krumpir u jednom sloju. Pomiješajte rižino brašno, granulirani češnjak, granulirani luk i veliki prstohvat soli. Kroz sito pospite tanki sloj smjese po krumpiru, okrećući komade tako da sa svih strana dobiju lagani premaz. Pažljivo stavite krumpir u vrući loj i okrenite ga da se obloži masnoćom. Pecite 30 minuta, zatim protresite lim i okrenite krumpir. Nastavite peći još 30 minuta, dok ne postane ravnomjerno rumen i izrazito hrskav.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....