Tradicionalni mađarski gulaš na glasu je kao najbolji, a puno obožavatelja ima i irski gulaš. S druge strane, brojne obožavatelje ima francuski beuf bourguignon, baš kao i turski Hünkar beğendi ili pak izrazito ljuti indonezijski rendag.
Međutim, mnogi tvrde da se najbolji gulaš priprema u našem susjedstvu, preciznije u Vojvodini. Vojvođanski gulaš priprema se jednostavnije od gore spomenutih jela, no za njima nimalo ne zaostaje. Čak štoviše, tvrde upućeni.
Tajna osobito privlačnog okusa ovog jela je u obilatoj količini slanine, ujedno prvog sastojka koji se stavlja u lonac. Tek kad slanina pusti svoju masnoću, treba dodati luk i dugo ga pirjati.
Kao začin koriste se slatka i ljuta crvena paprika, a koje ćete staviti više odredite savi, ovisno o tome koju količinu lju...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....