Premda se nikome ne da puno kuhati kad pritisnu ljetne vrućine, kolovoz je prilika za brojna svečana okupljanja koja traže jela oko kojih se treba poprilično potruditi, a jedno od takvih bez sumnje je pašticada. Omiljeni dalmatinski specijalitet uistinu zahtijeva poprilično truda i vremena, no s obzirom na to da gotovo kod svakoga pred koga je iznesete izaziva uzdahe, pa čak i uzvike oduševljenja, ipak ju se isplati pripremiti kad nekoga želimo osobito počastiti ili zadiviti.
Jelo koje se u Dalmaciji smatra jednim od onih koja su neizostavna kad je riječ o najvećim feštama priprema se na uvijek isti način, no bez obzira na to za nju postoji jako puno recepata. Prošle smo vam zime pisali o čuvenoj pašticadi Hrvoja Zirojevića (podsjetite se ovdje), našeg uglednog profesionalnog kuhara, a danas će biti riječi o pašticadi koju kuha jedan zaljubljenik u kužinavnje koji po struci nije ni blizu kužini, osim možda brodskoj...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....