Jeste li čuli za pekarski krumpir? Riječ je o jednoj vrsti pečenog krumpira koja je osobito omiljen prilog pečenom mesu. Od običnog pečenog krumpira razlikuje se po dodacima za bolji okus, a ti mogu varirati, ovisno o receptu, no obično se radi o crvenoj paprici, češnjaku, luku, slanini...
Koristite li češnjak, ostavite ga u režnjevima i dodajte na pola pečenja jer će u protivnom izgorjeti. Druga je opcija koristiti granulirani češnjak. Pripazite i ako dodajete slaninu, odaberite onu mesnatiju, u protivnom će vam krumpir upiti previše masnoće.
Tajna osobite hrskavosti pekarskog krumpira je u tome da ga se u pravom trenutku okrene kako bi se zapekao s obje strane. Upravo taj trenutak optimalan je za dodavanje sastojaka koji podižu okus, ali se peku kraće od krumpira.
...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....