StoryEditorOCM
Slanopekarski

Pečeni krumpir bolji od svih drugih: starinska metoda garantira hrskavu koricu i savršen okus, evo u čemu je tajna

Piše T. S. M.
29. rujna 2024. - 12:46

Jeste li čuli za pekarski krumpir? Riječ je o jednoj vrsti pečenog krumpira koja je osobito omiljen prilog pečenom mesu. Od običnog pečenog krumpira razlikuje se po dodacima za bolji okus, a ti mogu varirati, ovisno o receptu, no obično se radi o crvenoj paprici, češnjaku, luku, slanini...

Koristite li češnjak, ostavite ga u režnjevima i dodajte na pola pečenja jer će u protivnom izgorjeti. Druga je opcija koristiti granulirani češnjak. Pripazite i ako dodajete slaninu, odaberite onu mesnatiju, u protivnom će vam krumpir upiti previše masnoće.

Tajna osobite hrskavosti pekarskog krumpira je u tome da ga se u pravom trenutku okrene kako bi se zapekao s obje strane. Upravo taj trenutak optimalan je za dodavanje sastojaka koji podižu okus, ali se peku kraće od krumpira.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 19:23