Pečena mlada janjetina ili pak teletina, piletina s grila i druga omiljena jela ovog tipa još su nam draža kad je uz njih poslužen savršeno pečen krumpir. Neki će reći da im je takav krumpir toliko drag da im je uz njega dovoljna i salata.
A kako bi vam krumpir bio savršeno pečen, poslužite se malim trikom. Vjerovali ili ne, trebat ćete mu dodati - brašno.
Dodavanje brašna krumpiru prije pečenja u pećnici pomaže u postizanju hrskave korice. Kada krumpir narežete i lagano pospete brašnom (običnim pšeničnim ili pak kukuruznim, pirovim i tome slično), ono se zalijepi za površinu krumpira i tijekom pečenja stvara tanki sloj koji postaje zlatno-smeđi i hrskav. Osim toga, brašno upija dio vlage s površine, što dodatno doprinosi hrskavosti.
Hrskavi pečeni krumpir
Sastojci:
1 kg krumpir
1- 2 žlice glatkog brašna
3-4 žlice maslinovog ulja
po želji: dimljena paprika, češnjak u prahu, ružmarin, timijan
sol, papar
Priprema:
Krumpire ogulite i narežite. Prebacite ih u zdjelu, dodajte im ostale sastojke i sve dobro promiješajte.
Posložite krumpire na lim pazeći da se ne preklapaju.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 do 220 °C, dvadesetak minuta pa ih okrenite i pecite dok ne postanu zlatni i hrskavi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....