Patlidžani su nam ljeti svima često na jelovniku. Pržimo ih, pohamo, pečemo ih i punimo, radimo fine namaze, a rado ih ubacimo i u šalšu od poma. No jeste li ih ikad pokušali pirjati na maslinovom ulju uz dodatak češnjaka i peršina?
Balancane pripremljene na taj način jako su ukusne, a obično se služe kao šalša uz meso, najčešće lešo, no idu i uz ono s roštilja. Mogu poslužiti i kao dodatak manistri, mogu se ubaciti u sendviče i tortilje, no nama su najdraži kao prilog palenti. Da bi vam ova posljednja solucija najbolje prijala, potrudite se u puru, dok se još kuha, umiješati ribani parmezan.
Evo kako se priprema ovo pikantno jelo.
Šufigane balancane
Sastojci:
1 patlidžan
1 režanj češnjaka
1/4 vezice peršina
maslinovo ulje
sol
Priprema:
Patidžan narežite na plošk...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....