Kakve vi pohane tikvice poznajete? Da vas sad možem o čuti, vjerojatno biste nam rekli nešto poput "One klasične, s prezlom, i one druge, u pašteli". Znamo i mi i vi da ove druge tehnički nisu pohane, ali dobro je, razumijemo se.
A sad ćemo vam otkriti i treći način pohanja. Nama je novost, ali izgleda baš dobro. U ovom se slučaju ne koriste krušne mrvice, ali ni paštela. Pa što se onda koristi? Sve počinje klasično, s brašnom, zatim, baš kao po ustaljenom rasporedu, slijede razmućena jaja, a zatim nastupa pravi zaokret i to doslovno, jer tikvice se vraćaju u brašno.
Kao što ćete vidjeti u priloženom videu, rezultat izgleda vrlo primamljivo, hrskavo i zlaćano, a prije nego vam otkrijemo i video i recept, evo samo par savjeta uz koje ćete lekše postići opisano savršenstvo.
Za ovu se metodu preporučuje korištenje oštrog brašna, poput tipa 400, a još bolji učinak možete postići s rižinim brašnom, koje daje posebno laganu i hrskavu koricu.
Prije samog pohanja važno je tikvice dobro posušiti papirnatim ubrusom, kako bi se izbjeglo vlaženje korice tijekom prženja. Pržite ih u vrelom ulju, ali ne na previsokoj temperaturi, idealno je između 170 i 180 stupnjeva, kako bi korica postala hrskava, a unutrašnjost ostala mekana.
Hrskave pohane tikvice bez prezle
Sastojci:
2 veće tikvice
sol
100 g brašna
2 jaja
ulje za prženje
Priprema:
Tikvice narežite na prutiće. Posolite ih i ostavite 15–20 minuta da puste vodu. Zatim ih ocijedite i posušite papirnatim ubrusom.
U jednu posudu stavite brašno, u drugoj razmutite jaja.
Svaki prutić tikvice uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaja, i ponovno u brašno. Lagano otresite višak brašna pa ih pržite u dubokom ulju dok ne postanu zlatni i hrskavi sa svih strana.
Vadite ih na papirnati ubrus, posolite po želji i poslužite tople.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....