StoryEditorOCM
Slanolijepo začinjeno

Popečci od tikvice s puno sira razgrabit će se prije nego se stignu ohladiti! Izvana su hrskavi, a iznutra kremasti...

Piše T. S. M.
19. kolovoza 2024. - 08:10

Probali smo puno recepata za polpete, popečke, palačinke, pa čak i ćevape od tikvica, ali još nam nije dosta isprobavanja. Upravo smo naišli na novu ideju za lagano jelo od tikvica i vjerujemo da je itekako vrijedno isprobavanja.

Ono što ovaj recept razlikuje od ostalih njemu sličnih je pozamašna količina sira i dodatak mlade kapulice te metvice, aromatičnih začina koji lijepo podižu okus jela. Zahvaljujući ricotti, jednoj od dvije vrste sira koje se koriste za pripremu ovih popečaka, sredina im je kremasta, dok je vanjski dio ugodno hrskav. Aromu zaokružuje druga vrsta sira - parmezan.

Možda će vam se učiniti kao nepotreban korak, ali nipošto nemojte preskočiti ovaj detalj u pripremi jela: tikvice nakon ribanja obavezno ostavite da puste višak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 16:01