StoryEditorOCM
Slanojoš su bolje sutradan

Punjene paprike na grčki način: meso je sočno, riža meka, a tek toč... Pripremaju se bez gnjavaže i puno su brže gotove

Piše T. S. M.
23. kolovoza 2024. - 08:10

Mnogi od nas imaju svoj omiljeni recept za punjene paprike, no neki su u vječnoj potrazi za novim, boljim. Mi smo našli recept tako dobar da ćemo ga ponuditi i jednima i drugima.

Jeste li već kušali punjene paprike na grčki način?  Pored klasične kombinacije riže i mesa, na koju smo se mi navikli, u ovom jelu se u ulozi nadjeva za paprike mogu pronaći i druge namirnice - primjerice škampi, povrće i sir.

Čime god ih punili, postupak je isti: paprikama se odreže vrh, izdube im se sjemenke, a zatim ih se nadjene prema želji i zapeče. Nema zaprške, nema podlijevanja, nema miješanja ni druge gnjavaže, samo ih ubacite u pećnicu i pričekajte dok savršeno zamirišu. Možete ih napraviti i nekoliko dana ranije i čuvati u hladnjaku sve do trenutka kad vam zatrebaju pa ih tek tada ispeć...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 17:02