StoryEditorOCM
Slanodobro začinjeno

Riblje jelo bogatog okusa gotovo za manje od pola sata: riba, školjke i vino po ovom receptu stvaraju pravu čaroliju

Piše T. S. M.
23. kolovoza 2024. - 07:05

Željeli biste jesti nešto riblje i "na žlicu", ali "bolesničke" juhice vam ne padaju napamet? Odlično, jer imamo recept za moćno jušno riblje jelo obogaćeno dagnjama i sipama, a poslužit će i lignje.

Riječ je o jelu koje se priprema u Portugau i Galiciji, zove se Caldeirada i pomalo podsjeća na brujet, ali samo na prvu.

Popularnost duguje ponajviše svom bogatom okusu u kojem važnu ulogu, pord stanovnika mora, imaju i vino te začini poput šafrana, no također i zahvaljujući činjenici da se ovaj specijalitet priprema za manje od pola sata.

Poslužite ga samostalno ili s hrskavim kruhom, kao toplo predjelo ili samostalan obrok.

Caldraida

Sastojci:

700 g bijele ribe
300 g dagnji
300 g sipa ili lignji 
500 g krumpira
3 žlice maslinovog ulja
1 luk
4 režnj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 04:40