Jede vam se riba, a nemate vremena za poći na ribarnicu? Nema veze, čak se i s filetima iz trgovine može napraviti ukusan riblji ručak. Mol je najsvestranijan opcija, a mi vam nudimo recept prema kojem ćete dobiti jednostavno, a vrlo ukusno jelo.
Filte mola, odnosno oslića, potrebno je nakratko prepržiti, a zatim ih u kombinaciji sa začinima i vinom kratko zapeći u pećnici.
Prava kombinacija
Recept za pripremu mola u pećnici koji vam nudimo neka vam bude vodič, jer lako ga možete prilagoditi svojim potrebama i ukusu - želite li, možete dodati i rajčice, najbolje cherry i to prepolovljene, a nećete pogriješiti ni s kaparima. Zanimljiva opcija su tanko narezane mlade tikvice pa čak i prethodno blanširane mahune.
Ručak po vašem guštu
Stavka oko koje nema improvizacije je vino,koje mora biti bijelo i suho te u točno navedenoj količini, kako bi jelo na kraju bilo upravo onoliko sočno koliko je potrebno.
Sve u svemu, za manje od deset minuta na stolu možete imati ručak od zdrave namirnice pripremljene baš po svom guštu.
Fileti oslića s vinom i začinskim biljem
Sastojci:
4 fileta oslića
4 žlice maslinova ulja
2 žlice glatkog brašna
120 ml suhog bijelog vina
2 velika češnja češnjaka,
4 stabljike mladog luka
svježi peršin
sol, papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 230 °C. Pomiješajte brašno sa soli i paprom. Uvaljajte kožnatu stranu fileta oslića u začinjeno brašno, otrestite višak i ostavite ih sa strane. Na jakoj vatri ugrijte plitku vatrostalnu posudu ili tavu otpornu na pećnicu.
Dodajte ulje i zagrijte ga oko pola minute. Stavite filete kožom prema dolje i pecite oko 3 minute dok kožica ne poprimi zlatnu boju. Okrenite ribu, posolite i popaprite, zatim ulijte vino i dodajte nasjeckani češnjak, mladi luk i peršin.
Premjestite posudu u pećnicu i pecite nepokriveno oko 5 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....