StoryEditorOCM
Slanoomiljeno jelo

Riži-biži će vam ispasti najbolje do sada ako ih napravite po ovom receptu. Tajna je u triku koji su znale sve domaćice

Piše T. S. M.
15. travnja 2024. - 07:05

Tko ne voli riži-biž?! Samo onaj tko ih ne zna dobro skuhati. Omiljeni prilog jelima od mesa, sira ili jaja svima nam budi asocijacije na djetinjstvo, obroke u vrtiću i zajedničke obiteljske ručkove pa ga rado viđamo na tanjuru.

Pripremi li se ovo jednostavno jelo s malo više ljubavi, pažnje i znanja, od običnog priloga može postati izvrstan "primo piatto" pa čak i kompletni lagani proljetni ručak.

Tajna pripreme najbolje verzije ovog jela je u tekućini kojom ga podlijevate: trebalo bi koristiti juhu, najbolje povrtnu. Nije li vam juha pri ruci, posegnite za kockom za juhu, kako su nekoć rado radile domaćice.

Evo još jednog detalja koji je važan za dobar okus: umjesto uobičajenog ulja, koristite maslac.

Riži-biži

Sastojci:

500 g graška
150 g ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2025 21:23