StoryEditorOCM
Slanotrikovi za uspjeh

Ručak za prste polizat: carsko meso pečeno prema ovom receptu topi se u ustima od mekoće, a sočno je i ukusno kao nijedno

Piše T. S. M.
13. svibnja 2024. - 11:43

Carsko meso može biti prava delikatesa ako znate kaok ga napraviti, no može vas i duboko razočarati. Srećom, postoje male tajne za bolji uspjeh ovog jela. Jedna od njih glasi: pazite koje ćete carsko meso odabrati.

Najbolje je uzeti komad s podjednakim omjerom masnoće i mesnog tkiva, jer masnoća pri pečenju prožima meso i natapa ga čineći ga sočnim, no ako je ima previše, nakon što se otopi neće vam ostati gotovo ništa za jesti.

Carsko je meso najbolje peći u pećnici, premda ga neki volei  na roštilju, jer u pećnici će dobiti tretman kakav mu najbolje odgovara da bi postalo mekano i primamljivo.

Pecite ga dugo na nižoj temperaturi, a u samom finišu pojačajte pećnicu kako bi se korica zahrskavila.

Neki tvrde da je carskom mesu dovoljna samo sol da bi bilo ukusno, no...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 16:08