Carsko meso može biti prava delikatesa ako znate kaok ga napraviti, no može vas i duboko razočarati. Srećom, postoje male tajne za bolji uspjeh ovog jela. Jedna od njih glasi: pazite koje ćete carsko meso odabrati.
Najbolje je uzeti komad s podjednakim omjerom masnoće i mesnog tkiva, jer masnoća pri pečenju prožima meso i natapa ga čineći ga sočnim, no ako je ima previše, nakon što se otopi neće vam ostati gotovo ništa za jesti.
Carsko je meso najbolje peći u pećnici, premda ga neki volei na roštilju, jer u pećnici će dobiti tretman kakav mu najbolje odgovara da bi postalo mekano i primamljivo.
Pecite ga dugo na nižoj temperaturi, a u samom finišu pojačajte pećnicu kako bi se korica zahrskavila.
Neki tvrde da je carskom mesu dovoljna samo sol da bi bilo ukusno, no...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....