Kad su dani kratki i hladni, najbolje ih je razvedriti dobrom domaćom spizom. Nečim zgodnim za pod zub. Kako vam se sviđa ideja o domaćoim salenjacima? Tradicionalna zimska poslastica priprema se od svježeg sala koje se u novije vrijeme često mijenja maslacem, ali onda to baš i nije to. Pravi, starinski salenjaci omiljeni su zbog toga što se predivno listaju i što se tope u ustima, a još kad se napune domaćim džemom od marelice ili šljive, e to onda zaista jest - to. Nudimo vam jedan starinski recept za prave salenjake, morat ćete uložiti malo više truda nego u klasične keksiće, ali čim zagrizete u prvu više vam neće biti nimalo žao.
Salenjaci
Sastojci:
700 g mekog brašna
300 g oštrog brašna
500 g svježeg sala
30 g svježeg kvasca
200 ml mlijeka
100 ml vode
30 ml rakije...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....