Vinski gulaš poznato je i omiljeno jelo, no ima konkurenciju s kojom se vrijedi pobliže upoznati.
Svi znamo zašto se u gulaš i njemu slična jela dodaje vino, no na isti se način može koristiti i pivo. To popularno piće jelu daje moćniji okus, ali ono ima još jednu važnu ulogu: alfa kiseline i tanini pomažu u razgradnji vlakana u mesu, čineći ga mekšim i sočnijim.
Pripazite na vrstu piva koje koristite: kuhate li gulaš od junetine ili govedine, najbolje će vam odgovarati tamno pivo poput stouta, a općenito se smatra da je popularni Guiness jedan od najboljih spojeva s tradicionalnim gulašem.
Imate li i vi dobar recept za gulaš, javite nam ga na mail adresu [email protected]!
Pivski gulaš
Sastojci:
500 g junetine
250 g slanine
500 ml piva
3 luka
2 režnja češnjaka...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....