StoryEditorOCM
Slanobogatstvo okusa

Savršenstvo od pečenog krumpira: pripremite ga ovako, bit će bolji od ijednog u restoranu! Tajna je u ovom sastojku...

Piše T. S. M.
11. travnja 2025. - 14:09

Želite li savršeno pečene krumpire, morat ćete se malo potruditi. Oguliti ih, posoliti, nauljiti i ubaciti u pećnicu pa se nadati najboljem jednostavno nije dovoljno.

Ekipa iza Instagram profila RiverFood otkrila je svoj recept za savršeno pečen krumpir, a on započinje - biranjem krumpira u trgovini.

Kako nam savjetuju, najbolje se odlučiti za brašnaste sorte jer rezultiraju pahuljastom teksturom s hrskavom vanjštinom.

Krumpire je prije pečenja dobro prokuhati, to ste vjerojatno već čuli, no to nije dovoljno. Nemojte ih samo prokuhati – skuhajte ih u potpunosti. Možete provjeriti jesu li gotovi tako da jedan pokušate zgnječiti  - trebala bi se smrviti bez puno uloženog napora.

Vodu u kojoj ih kuhate dobro začinite: krumpir upija okus dok se kuha, tako da će biti dobro začinjen i aromatiziran posvuda, ne samo izvana.

Skuhane krumpire prebacite u zagrijanu posudu punu vruće masnoće i ubacite u pećnicu. Ostavite ih da se peku oko 30 minuta pa ih okrenite i pecite dok niste zadovoljni hrskavošću.

Pred kraj dodajte ružmarin - ne ranije kako ne bi zagorio i postao gorak..

KMoju minutu prije kraja dodajte krumpiru malo maslaca za prekrasno bogat okus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 04:02