Želite li savršeno pečene krumpire, morat ćete se malo potruditi. Oguliti ih, posoliti, nauljiti i ubaciti u pećnicu pa se nadati najboljem jednostavno nije dovoljno.
Ekipa iza Instagram profila RiverFood otkrila je svoj recept za savršeno pečen krumpir, a on započinje - biranjem krumpira u trgovini.
Kako nam savjetuju, najbolje se odlučiti za brašnaste sorte jer rezultiraju pahuljastom teksturom s hrskavom vanjštinom.
Krumpire je prije pečenja dobro prokuhati, to ste vjerojatno već čuli, no to nije dovoljno. Nemojte ih samo prokuhati – skuhajte ih u potpunosti. Možete provjeriti jesu li gotovi tako da jedan pokušate zgnječiti - trebala bi se smrviti bez puno uloženog napora.
Vodu u kojoj ih kuhate dobro začinite: krumpir upija okus dok se kuha, tako da će biti dobro začinjen i aromatiziran posvuda, ne samo izvana.
Skuhane krumpire prebacite u zagrijanu posudu punu vruće masnoće i ubacite u pećnicu. Ostavite ih da se peku oko 30 minuta pa ih okrenite i pecite dok niste zadovoljni hrskavošću.
Pred kraj dodajte ružmarin - ne ranije kako ne bi zagorio i postao gorak..
KMoju minutu prije kraja dodajte krumpiru malo maslaca za prekrasno bogat okus.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....