Proteklog smo se ljeta navukli na jedan recept za slanu pitu, pekli smo stalno dok je god bilo dobrih tikvica. Sad su tikvice u drugom planu, počele su tikve i to nam je bio povod za isprobati kako naš najdraži ljetni recept (evo ga ovdje, bacite oko) izgleda u jesenskoj verziji.
Tikvu (koristili smo butternut, a još bi bilje bilo s hokkaidom) smo najprije ispekli, jer smo željeli intenzivirati okus i dobiti malo slatkoće, ali vi je možete i naribati, ako vam se ne da gnjaviti s pečenjem. U slučaju ovog recepta nije problem ako je nadjev pomalo vodenast, stoga samo naprijed. A razlog zašto kod ove pite nije problem ako je nadjev vodenast nam je najdraži dio cijele ove priče...
Kod ove pite kore se ne redaju na klasičan način, niti se rolaju kao kod štrudela. Samo se narežu na ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....