StoryEditorOCM
Slanos puuuno sira

Slana pita koju obožavamo: naš najdraži ljetni recept isprobali smo u jesenskoj verziji, bomba je! Tako se lako priprema...

Piše Tea Sumić Miletić
7. listopada 2024. - 08:10

Proteklog smo se ljeta navukli na jedan recept za slanu pitu, pekli smo stalno dok je god bilo dobrih tikvica. Sad su tikvice u drugom planu, počele su tikve i to nam je bio povod za isprobati kako naš najdraži ljetni recept (evo ga ovdje, bacite oko) izgleda u jesenskoj verziji.

Tikvu (koristili smo butternut, a još bi bilje bilo s hokkaidom) smo najprije ispekli, jer smo željeli intenzivirati okus i dobiti malo slatkoće, ali vi je možete i naribati, ako vam se ne da gnjaviti s pečenjem. U slučaju ovog recepta nije problem ako je nadjev pomalo vodenast, stoga samo naprijed. A razlog zašto kod ove pite nije problem ako je nadjev vodenast nam je najdraži dio cijele ove priče...

Kod ove pite kore se ne redaju na klasičan način, niti se rolaju kao kod štrudela. Samo se narežu na ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2025 22:34