StoryEditorOCM
Slanokrepko i ukusno

Slanutak na žlicu nikad nije bio ovako dobar: u ovom jelu kombiniramo ga s pršutom, rajčicama i jednim zdravim sastojkom

Piše T. S. M.
19. rujna 2024. - 15:25

Znate ono kad vam se jede nešto jušno, malo kripnije od obične juhe od povrća, ali ipak laganije od fažola sa suvim mesom, pa se ne možete odlučiti što biste? Ne? Nema veze, svejedno ćemo vam otkriti jedno izvrsno tradicionalno jelo i recept za njega. U glavnoj ulozi je slanutak (jesmo li vas sad malo zaintrigirali?), a društvo mu rade špinat, rajčice i suhomesnate delikatese poput pršuta ili šunke. Aha, sad vam više nije svejedno, je li tako...

Riječ je o jelu koje se naziva Minestra di ceci alla marchigiana, odnosno gusta juha od slanutka na način talijanske pokrajine Marche, čiji su sastavni dio kulinarskog nasljeđa mahunarke poput slanutka, koji se često koristio za krepke, guste juhe od miješanog povrća i suhog mesa.

Kao i kod svak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 18:19